Vyberte si zážitok:
Filter zážitkov
  • Zvoľte lokalitu:
  • Cenová relácia:
  • Počet bodov:
  • Čo?
  • Pre koho?
Novinky týždňa
.
Dnes je streda 29.05.2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand...
ATAI - Československo má talent

Na Slovensku i v Čechách sú talentové súťaže jednoznačne v kurze. Svedčí o tom aj sledovanosť druhej série súťaže Československo má talent, ktorej vyvrcholenie sme mohli sledovať 27.11.2011.

Ak Vám náhodou ušlo finále, vedzte, že ste prišli o veľa. Prehliadku slovenských, českých, ale i zahraničných talentov vyhral 21-ročný chlapec z Kirgizstanu – Atai Omurzakov. Tento, ako ho slovenské médiá nazývajú, „malý zázrak“ to v živote nemal ľahké. Pretĺkal sa chudobou, ktorá bola jeho hnacím motorom, aby svoj tanec dotiahol k dokonalosti. Ako sám vraví, nikdy nemal žiadneho učiteľa a väčšinu pohybov sa naučil sám doma pred zrkadlom.

Čo o Ataiovi (možno) neviete

Napriek svojej anjelskej tváričke si nás tento mladík trochu povodil za nos. Nie je tajomstvom, že do československej talentovej súťaže bol pozvaný, aby zvýšil jej sledovanosť, no nikto zrejme nepredpokladal, že by ju mohol aj celú vyhrať, o čom rozhodli hlasy divákov.
Atai sa na talentovej súťaži nezúčastnil prvý krát, ale svoje šťastie skúsil aj v ruskej a ukrajinskej verzii tohto programu, v oboch bol vo finále, no nevyhral. Samozrejme, neberieme mu to za zlé, no kvôli jednej veci na neho máme ťažké srdce. Pamätáte si jeho vystúpenie Wall-e, ktoré predviedol v semifinále a zožal s ním obrovský potlesk? Tak toto isté vystúpenie predviedol aj v Ukrajine. Rovnaká choreografia, rovnaký kostým, skoro na vlas rovnaké kulisy. Víťazstvo, 100 tisíc eur a vystúpenie v Las Vegas mu samozrejme už nikto nevezme, no mohol si aspoň vymyslieť niečo originálne, čo ešte nepredviedol v iných talentových súťažiach.

Napriek všetkým mínusom si ho však Česko i Slovensko obľúbilo a dalo Ataiovi prvýkrát pocítiť, ako chutí víťazstvo. Ako inak, držíme mu v Las Vegas palce. V konečnom dôsledku, ak sa uchytí, už nebude musieť rovnaké vystúpenia opakovať v zahraničných talentových súťažiach. 






Atai wall-e

[object=194]