Dnes je štvrtok 05.12.2024, meniny má Oto, zajtra Mikuláš...
Tradičné husacie hody
Jeseň je obdobie, ktoré praje aj labužníkom, pretože práve teraz začínajú husacie hody. Najlepšie kúsky, tradične pripravené, nájdete v Slovenskom Grobe. Toto mestečko je známe celému Slovensku predovšetkým kvôli chovu husí a kačíc.
Grobské husi sa pôvodne pripravovali v hlinených pekáčoch a v chlebových peciach. Takto ich gazdiny chodili predávať na trhy do Pezinka alebo do Bratislavy. Slovenský Grob sa touto chutnou špecialitou preslávil natoľko, že dnes je považovaný za hlavné mesto husaciny a je vo veľkom navštevované gurmánmi.
Prečo je práve jeseň tým obdobím, kedy sa konajú husacie hody?
Husacinu niekedy nájdeme v ponuke jedál po celý rok, lenže najlepšie sa zapíja sladkým burčiakom, alebo mladým vínom - teda hlavná sezóna trvá od jesene až do Vianoc. Husacia pečienka sa podáva s jablkami a husacina zase s domácimi lokšami. Dezertom je zvyčajne domáca jablková štrúdľa. Reštaurácia pána Gálika sa Vám predstaví aj sama na tomto videu: www.youtube.com
Necháte sa zlákať na tento jedinečný kulinársky zážitok?
Príďte si vychutnať atmosféru tradičných husacích hodov do Slovenského Grobu! Viac nájdete na www.darcekyazazitky.sk
Nákupný košík
- Váš nákupný košík je prázdny.
Neviete si poradiť ?
Darčekový balíček
Obchodné podmienky
Rýchla objednávka do 15 min.